Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Δημ. ΖΟΥΛΑΣ

Γράφει ο Ρουσσάκης Πολυχρόνης
Ταξίαρχος  ε.α.

Έδωσε βήμα λόγου η εφημ. Καθημερινή και ο καθένας βγάζει τ΄ απωθημένα του! Εγώ δεν θα αντιπαρατεθώ με κανέναν, ούτε και με τον δημοσιογράφο.  Άλλωστε, έργο ενός δημοσιογράφου, είναι να αναδεικνύει θέματα, ανέξάρτητα αν για λόγους σκοπιμότητας ή εμπάθειας, την τρίχα την κάμνει τριχιά. Διάβασα πολλά στο site της καθημερινής!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!!

Αν τελικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άχρηστες, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ.

Αν πάλι, σαν θεσμος, είναι απαραίτητες, φυσικά, όχι μόνο στο θεσμικό επιπεδο, αλλά επι πραγματικών αναγκών, τότε γιατί μιλάμε για αυτές και συλλήβδην, τις απαξιώνουμε;

Επειδή κάποιοι, 'μονιμάδες' θέλετε να τους πείτε, 'καραβανάδες' να τους πω και εγώ μαζι με εσάς, 'κρουασανάδες' να τους βαπτίσω μαζί με τον δημοσ. Ζούλα, 'κομπλεξικούς' μαζί με κάποιον τρίτο και εγώ τέταρτος, 'αντιπαραγωγικούς' μαζί με τον Πάγκαλο, 'δημοσιοϋπαλληλισκους' με εκείνον εκεί απέναντι ή και όπως αλλιώς απαξιωτικά θέλει ο καθένας καταξιωμένος Έλληνας να τους βαφτίσει, αλλά μιλήστε για αυτούς, επώνυμα και ονοματίστε τους. Γιατί,

1ον/. Οι γενικεύσεις είναι άμετρος φασισμός. Αν στους 100 οι 99 είναι κλέφτες, τότε οφείλετε να βρείτε τρόπο να διαφυλάξετε την αξιοπρέπεια του ενός, που παρέμεινε άσπιλος και αμόλυντος, μέσα στην γενικευμενη σαπίλα!

2ον/. Ο θεσμός δεν χάνει την αξία του, αν κάποιοι δεν τον υπηρετούν σωστά. Αν θέλετε να ξεχορταριάσετε, προφανώς δεν μπαίνετε μέσα στον μπαξέ σας με το τρακτέρ και ισοπεδώνετε τα πάντα!!!

3ον/. Είναι γνωστό, ότι ""η εξουσία χρηματίζει το χρήμα και το χρήμα εξουσιάζει την εξουσία"". Με βάση αυτό, ΄ποσο σωστό είναι να γενικεύσω και να ισχυρισθώ ότι άπαντες οι ασκούντες εξουσία ή οι κατέχοντες χρήμα, είναι διεφθαρμένοι;;;

4ον/. Στην γενικευμένη εδώ και χρόνια (κάποιες δεκαετίες θαρρώ) σήψη της κοινωνίας, με πρώτους τους ταγούς αυτής, γιατί να μην έχει υποστεί ανάλογη σήψη και ο χώρος του στρατού; Τα στελέχη του, κάθε κατηγορίας - ιδιότητας και βαθμού, παιδιά ετούτης της σάπιας κονωνίας είναι, της κοινωνίας της ρεμούλας, της κλεψιάς και της αρπαχτής!  Πιο πολύ εκπλήσσομαι, που εκπλήσεστε εσείς και όχι για το ότι καταγράφονται φαινόμενα αμαυρισμού, στον στρατό μιας κατάμαυρης, πολιτικά, οικονομικά, ηθικά, κ.λ.π, απαξιωμένης στην συνείδηση των ιδιων των πολιτών της, κοινωνίας και χώρας!!

5ον/. Γράφτηκε το δημοσίευμα και ακολούθησε εκείνο το - λίαν επιεικώς- αφελές "αντιπαραγωγικοί' του αντιπροεδρου της κυβέρνησης. Δικαιούμαι να σκεφτώ ότι πιθανόν με πρόθεση να έγινε;

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΑΔΕΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ

α/. Δεν πουλάμε τα άρματα, τα όπλα και τα πλοία και ότι άλλα είναι αντιπαραγωγικά, προκειμένου να βγούμε απο το χρέος και ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΚΡΑΤΏΝΤΑΣ μόνο τα αεροπλάνα, μιας και οι πιλότοι είναι οι μόνοι που παράγουν και προοσφέρουν;

Τι τους θέλουμε τους λοιπούς αντιπαραγωγικούς ένστολους, διερωτώμαι και εγώ μαζί με όλους τους άλλους έξυπνους και παραγωγικούς αυτής της τελματωμένης απο κάθε άποψη κοινωνίας;; Και γιατί δεν σπέρνουμε στα στρατόπεδα μαρούλια, φασόλια , ραπανάκια και αγγουροντομάτες, να ταϊσουμε τον λαό; Και στο φινάλε να γίνουμε οι αξιωματικοί και παραγωγικοί - σαν γεωργοπαραγωγοί!!

Λέτε, μετά απ΄ όλα αυτά, να αγοράζουμε, άρματα μάχης- χωρίς βλήματα, αεροσκάφη ή ελικόπτερα -χωρίς όργανα νυκτερινής πτήσης, όπλα- χωρίς σφαίρες, υποβρύχια - που γέρνουν,  μόνο και μόνο, λόγω μιζών!!!;; Λέτε;;

β/. Έγινε αναφορα στα Ίμια. Δεν ξέρω τι έγινε εκείνο το βράδυ. Ξέρω όμως, ότι εκεί σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι και ήταν αξιωματικοί του στρατού την ώρα που κάποιος ιθύνων νους, σαφώς όχι αξιωματικός, σκεφτόταν να πάρει ο αέρας την σημαία!! Φυσικά, αξιωματικός δεν ήταν, ούτε και εκέινος που πήρε την εξουσία με το σύνθημα 'ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ' και μετά, μέσα απο τον βωμό της δημοκρατίας αναφώνεισε, "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ'.

Πάντως, λίγα χρόνια πριν, το 1987, οι ίδιοι στρατιωτικοί ήταν στο 'Βυθίσατε το Χόρα' που έκαμαν τους ίδιους αντιπάλους των Ιμίων, να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να τα μαζέψουν.

γ/. Και εν τέλει, αν η διάβρωση έφτασε μέχρι το κόκκαλο στις Ένοπλες Δυνάμεις, τι κάνουν οι φυσικοί και πολιτικοί αρχηγοί; Συλλήβδην χαρταετό πετούν; Εκεί είναι ο ΥΕΘΑ και παραδίπλα ο ΑΝΥΕΘΑ. Και για έναν δημοσιογραφο, σαν τον Ζουλα και την εφ. Καθημερινή, οι πόρτες ανοιχτές θα πρέπει, μάλλον να είναι. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!! Τα άλλα, λόγια της Χαλιμάς!!

Αν καταλάβατε αυτοσαρκάζομαι!! Γιατί ο αυτοσαρκασμός, είναι και αυτός μια μορφή άμυνας!! Και ορισμένες φορές, είναι ο μόνος τρόπος άμυνας.

Υπηρέτησα στις Ένοπλες Δυνάμεις για περισσότερα απο 30 χρόνια και θεωρώ τιμή μου που το έκαμα, απο όποια θέση, είτε στις Ειδικές Δυνάμεις σαν αλεξιπτωτιστής και ΟΥΚάς, είτε σαν ένας απλός αξιωματικος του όπλου μου, στον Έβρο, στα νησιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου η πατρίδα με έστελνε, ταλαιπωρώντας αγόγγυστα εαυτόν και την οικογένεια μου.

Γι  αυτό, κανείς σας δεν μπορεί να με προσβάλλει έτσι, με ανυπόστατες γενικεύσεις, με απαξιωτικά λόγια, με περιφρόνηση ή ότι άλλο.

Η απαξίωση, είναι το όπλο του ανίσχυρου, η καταξίωση, η απάντηση του ισχυρού. Προσπαθήσατε να μου πείτε τι δεν είμαι εγώ, σαν στέλεχος.

Τώρα πέστε μου, τι και ποιοί είστε εσείς όλοι, που με κρίνετε. Δεν είμαι στο απυρόβλητο. Σαφώς και όχι. Γι αυτό και υπόκειμαι στην κρίση σας!! Άλλο όμως η κρίση και άλλο η απαξίωση. Άλλο το επιχείρημα και άλλο η βωμολοχία, του λόγου και της σκέψης! Είτε αυτή ακούγεται απο τα χείλη ενος κυβερνητικού στελέχους, είτε γράφεται απο ένα δημοσιογραφο, είτε κατατίθεται σαν θέση ή άποψη, απο το καθένα μας.