Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο αρχηγός ΓΕΣ με τον τιμημένο πράσινο μπερέ

Παρθενική εμφάνιση του Χρήστου Μανωλά

Με τον τιμημένο πράσινο μπερέ πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο σημερινό του αξίωμα, ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, στο πλευρό του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατά την επίσημη υποδοχή του Σέρβου υπουργού Νεμπόϊσα Ρόντιτς, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η συγκίνηση «κυρίευσε» τον νέο αρχηγό ΓΕΣ

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση που κυρίευσε το νέο αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής των καθηκόντων του από τον απερχόμενο στρατηγό Αθανάσιο Τσέλιο.
Κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην Βάρη Αττικής, ο Χρήστος Μανωλάς διέκοψε τέσσερις -πέντε φορές την ομιλία του λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης.
Είναι ο πιο νέος αντιστράτηγος που αναλαμβάνει καθήκοντα αρχηγού ΓΕΣ σε μία κρίσιμη περίοδο...

Ημερήσια Διαταγή Παραλαμβάνοντος Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χρήστου Μανωλά

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ
ΤΗΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

            Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Οπλίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό του Στρατού Ξηράς.
            Αναλαμβάνω σήμερα, μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ, τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
            Κλείνω ευλαβικά το γόνυ στις πολεμικές Σημαίες των Σχηματισμών, των Συγκροτημάτων και των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, αποτίω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς, που θυσίασαν τη ζωή τους στους αγώνες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας, καθώς επίσης και τους πεσόντες σε ειρηνική περίοδο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ


Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, της ΑΝΥΕΘΑ κας Φώφης Γεννηματά, του ΥΦΕΘΑ κ. Θανάση Δαβάκη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Μιχαήλ Κωσταράκου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού από το Στρατηγό κ. Αθανάσιο Τσέλιο, στον Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Μανωλά.

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Γ΄ΣΣ

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00, τελέστηκε στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Γ΄ΣΣ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση, ως απόδοση φόρου τιμής στους πεσόντες κατά τους αγώνες του έθνους Στρατιωτικούς.
Στεφάνια κατέθεσαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο Διοικητής του Γ΄ΣΣ Αντγος Νικόλαος Δεβετζής.