ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

                                                                                                              Αθήνα,   7 Φεβ.  2012 
                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012  ,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη  Λέσχη  Αξιωματικών  Ενόπλων  Δυνάμεων (ΛΑΕΔ),  η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξης 1980 (ΣΑΑΣΣΕ80) . Ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Θεμιστοκλής  Γρίσπος ,  αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη χαρά που προσδίδει η συνεύρεση  των συμμαθητών .  Επεσήμανε την ανάγκη συσπείρωσης  και αλληλεγγύης  μεταξύ των μελών και  σημείωσε ότι μέσα στον  1,5 χρόνο ύπαρξης του Συνδέσμου  τα μέλη του είναι 77 συμμαθητές .  Τόνισε  δε ότι  η  επιτυχία των σκοπών του Συνδέσμου βασίζεται κυρίως στη συμμετοχή των μελών και γι’ αυτό κάλεσε όλα τα μέλη να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται.

            Ακολούθως εκλέχθηκε το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης (κκ. Γ. Φωτσαλάς  και  Γ. Τσακαλώτος ),  το οποίο έδωσε και πάλι το λόγο στον Πρόεδρο του ΔΣ, για την ανάλυση των πεπραγμένων του έτους 2011, όπως παρακάτω:
Ø  Στις 24 Σεπ. 2011 έγινε η πρώτη  τακτική ΓΣ,  με απολογισμό της απερχόμενης προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ) και διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του πρώτου εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου  και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Ø  Στις 30 Σεπ. 2011  υπήρξε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ø  Στο διάστημα μεταξύ  30 Σεπ. 2011  και 02 Οκτ. 2011 πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την είσοδό μας στη ΣΣΕ. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν :
Ø  Eπίσκεψη στη ΣΣΕ με τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφάνου, συνοπτική ενημέρωση και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΣΣΕ.
Ø  Συνεστίαση στο ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα.
Ø  Επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης.

Ø  Στις 19 και 20 Οκτ. 2011 συμμετείχαμε  μαζί με τους φορείς  αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, στη διαδήλωση  διαμαρτυρίας  στα πλαίσια της γενικής απεργιακής κινητοποίησης. 

Ø  Στις  25 Νοε. 2011 στάλθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής το καταστατικό του συνδέσμου με την απόφαση του Πρωτοδικείου,  ονομαστική κατάσταση των μελών του ΔΣ , προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος του συνδέσμου.

Ø  Στις 2 Δεκ. 2011 , και προκειμένου να εκδοθεί ΑΦΜ για τον σύνδεσμο από την Δ΄  Δ.Ο.Υ. , ζητήθηκε από τη ΛΑΕΔ να δοθεί εγγράφως   ότι, στις  αίθουσες εκδηλώσεων αυτής δύνανται , αναλόγως διαθεσιμότητας και καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας , να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις-συνεστιάσεις του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΑΞΗΣ 1980 έναντι μηδενικού ενοικίου. Αναμένεται απάντηση.

Ø   Την Δευτέρα  12 Δεκ. 2011 αντιπροσωπεία του συνδέσμου μετέβη στην Ελαία Μεσσηνίας προκειμένου να παραστεί  στη εξόδιο ακολουθία για τον θάνατο του συμμαθητή μας και φίλου Μπάμπη Αβραμόπουλου.

Ø  Στο διάστημα μεταξύ 09 και 21 Δεκ. 2011 , σε εκτέλεση απόφασης του ΔΣ του συνδέσμου, ταχυδρομήθηκαν 230 ευχετήριες κάρτες προς  τους συμμαθητές.

Ø  Στο διάστημα μεταξύ 19  Δεκ. 2011 και 31 Ιαν.2012 , μετά από πρόταση μελών του συνδέσμου και στα πλαίσια της αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης μεταξύ των συμμαθητών που προβλέπεται και από το καταστατικό,  πραγματοποιήθηκε εθελοντική κατάθεση χρημάτων υπέρ της οικογένειας του εκλιπόντος συμμαθητή μας Μπάμπη Αβραμόπουλου.  Στο προσκλητήριο ανταποκρίθηκαν 40 συμμαθητές και συγκεντρώθηκε το ποσό των 2.070 ευρώ , το οποίο και μεταφέρθηκε σε λογαριασμό της οικογένειας Αβραμόπουλου  την 31/1/2012.


            Στη συνέχεια, από τον Πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Αθ. Κυριακόπουλο  αναλύθηκαν τα οικονομικά στοιχεία και εγκρίθηκε  ομόφωνα  ο απολογισμός , με απαλλαγή του Δ.Σ. από ευθύνη προηγούμενου έτους.

          Ακολούθησε και εγκρίθηκε το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης έτους 2012 (θα συγκεκριμενοποιηθεί από το ΔΣ) :

·         Προσπάθεια περαιτέρω αύξησης των μελών του ΣΑΑΣΣΕ80.
·         Διοργάνωση και άλλων εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
·         Πραγματοποίηση επισκέψεων - εκδρομών καθώς και συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις ιστορικού περιεχομένου σε διάφορες τοποθεσίες της Ελλάδος, τόσον του Διοικητικού Συμβουλίου, όσον και του συνόλου των μελών του Συνδέσμου.
·         Λοιπά θέματα που θα αποφασίσει το νέο ΔΣ.

Επιπλέον μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκαν  από την ΓΣ τα παρακάτω :

v  Μείωση του ποσού της εγγραφής στα 10 €, για όλα τα νέα μέλη.
v  Πραγματοποίηση , σε πρώτη φάση , μονοήμερων  επισκέψεων - εκδρομών σε διάφορες τοποθεσίες της Ελλάδος, τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου, όσον και του συνόλου των μελών του Συνδέσμου.
v  Στην επίσημη αλληλογραφία του συνδέσμου μαζί με το ονοματεπώνυμο θα αναγράφεται και ο βαθμός που κατέχει το μέλος.
v  Η οιαδήποτε ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με τα τεκταινόμενα στο ΜΤΣ να γίνει μέσω των υπαρχόντων θεσμοθετημένων φορέων των αποστράτων.
v  Συνέχιση , κατά περίπτωση , με μέριμνα του συνδέσμου , του θεσμού της  συγκέντρωσης χρημάτων για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
v  Λόγω της  έκτακτης οικονομικής   συγκυρίας αναβάλλεται η δημιουργία ταμείου τάξης.
       
             Η προσέλευση των μελών του Συνδέσμου , ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και η συνέλευση χαρακτηρίστηκε από  παλμό, ανταλλαγή απόψεων, προτάσεις και  ιδέες.
            Η ΓΣ  συνεχίστηκε με την κοπή της Βασιλόπιττας με παρουσία και μελών οικογενειών των συμμαθητών (τυχεροί οι κ. κ. Χαρωνίτης Σταύρος  , Μέγγουλης Ιωάννης  και  η κα  Χαρωνίτη Ευγενία).

            Το  ΔΣ ευχαριστεί  όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία  της Γενικής Συνέλευσης και ιδιαιτέρως τον συμμαθητή – μέλος Σταύρο Κυνηγόπουλο  για την ευγενική του χορηγία στην κάλυψη των εξόδων της όλης εκδήλωσης,  και εύχεται σε όλα τα μέλη και τις οικογένειές τους  υγεία και ελπίδα. 

            Με εκτίμηση και σεβασμό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο.
           Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γενικός Γραμματέας

   Θεμιστοκλής Γρίσπος                                                   Αθανάσιος ΜπαλάσηςΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ