Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πρόσκληση προς τους Συμμαθητές

Αγαπητοί  συμμαθητές
Μετά τα δημοσιεύματα της περασμένης βδομάδας , και μάλιστα σε περίοδο γιορτών , όπου φάνηκε  για μια ακόμη φορά η προσπάθεια απαξίωσης των στελεχών των ΕΔ ( πρώτα μας είπαν «μη παραγωγικούς» , ύστερα «στοχευμένα» προσπάθησαν  να μας καταστήσουν ένοχους για το κατάντημα του ΜΤΣ , αύριο ποιος ξέρει για τι άλλο θα μας κατηγορήσουν )  διαπιστώνεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη ύπαρξης και δραστηριοποίησης του υπό ίδρυση συνδέσμου της Τάξης μας , του πρώτου μεταξύ των συνδέσμων των άλλων τάξεων , στο καταστατικό του οποίου προβλέπονται μεταξύ των άλλων :

«…..και διεκδίκηση των δικαιωμάτων (κοινωνικών, οικονομικών, εργασιακών, πρόνοιας, οικογενειακών, κλπ) όλων των μελών, με κάθε νόμιμο και συνταγματικό τρόπο» καθώς και
«Αποφασιστικές και στοχευόμενες ενέργειες και εφόσον χρειασθεί και δυναμικές κινητοποιήσεις των μελών, σε συντονισμό και συνεργασία με άλλους φορείς αποστράτων.»
         Σαν πρώτα βήματα του υπό ίδρυση ΣΑΑ/ΣΣΕ80 ήταν η συμμετοχή μας :
Ø  Στην ανακοίνωση – ψήφισμα διαμαρτυρίας με σκοπό την εξέταση της κατάστασης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ)  και την υποβολή προτάσεων για την εξυγίανση και βιωσιμότητά του. 
Ø  στη συγκέντρωση των αποστράτων έξω από το ΥΠΕΘΑ στις 25-11-2010.
Ø  στη συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσαν οι ΑΔΕΔΥ/ΓΣΕΕ στις 15-12-2010, όπου λάβαμε μέρος συμβολικά, με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε για όλα όσα συμβαίνουν, ενώνοντας τη φωνή μας με τα θεσμικά όργανα των άλλων κοινωνικών ομάδων. 


Στις παραπάνω όμως δραστηριότητες ήμασταν  λίγοι. Θα περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή , ειδικά από τους συμμαθητές που βρίσκονται ή διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Είναι αλήθεια ότι αυτό που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, είναι πραγματικά πρωτόγνωρο για το χώρο μας. Δυστυχώς όλα μας τα χρόνια στο στρατό δεν μάθαμε να «διεκδικούμε» παρά παίρναμε πάντα μόνο ότι μας έδιναν. Αυτό πλέον δεν φτάνει. Εάν δεν αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε μόνοι μας τα δικαιώματά μας , είναι δεδομένο ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για μας.

Μια λύση μόνο υπάρχει και αυτή είναι η ενδυνάμωση του ΣΑΑ/ΣΣΕ80 με τη συμμετοχή όλων των ε.α. συμμαθητών (ας αφήσουμε τους ε.ε. ήσυχους και να ευχόμαστε να φτάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στα ανώτατα αξιώματα), και μέσω αυτού, με νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Ας αφήσουμε τους καναπέδες και όλοι μαζί ας παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Τον τρόπο θα τον βρούμε μέσα από τη συμμετοχή και την ανταλλαγή απόψεων.

Συμμαθητή που είσαι μέλος του ΣΑΑ/ΣΣΕ80 ενεργοποιήσου να ενημερώσεις και να πείσεις  τους υπόλοιπους συμμαθητές ότι αξίζει να προσπαθήσουμε . Και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει Κανένας μας.

Εύχομαι καλό , δημιουργικό και αγωνιστικό το 2011 με υγεία και τύχη σε μας και τις οικογένειές μας.

                                                                           Θεμιστοκλής Γρίσπος
                                                                        Ιδρυτικό Μέλος ΣΑΑ/ΣΣΕ80