Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Σε Αγαθονήσι,Φαρμακονήσι ο Γεωργίου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γεώργιος Στ. Γεωργίου επισκέφθηκε την 80 ΑΔΤΕ στην Κω καθώς και τα Φυλάκια Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου με τη συνοδεία του Υποδιοικητή της Ανωτέρας Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, Υποστράτηγο κ. Ιωάννη Δρακωνάκη. 

Ο κ. ΑΝΥΕΘΑ μετέβη στο Στρατηγείο της Ταξιαρχίας όπου έγινε η βασική ενημέρωση για την αποστολή της στη ζώνη ευθύνης της. Στο χαιρετισμό του ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός απευθυνόμενος σε όλο το προσωπικό και αφού τους ευχήθηκε για την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τους διαβεβαίωσε ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας δε θα λείψει τίποτα από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στη συνέχεια ο κ. ΑΝΥΕΘΑ μετέβη στα Φυλάκια των νησιών Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου όπου ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση και για την αποστολή τους. Στο χαιρετισμό του ο κ. ΑΝΥΕΘΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι που είναι οι φύλακες της Ελληνικής κοιτίδας στο Αρχιπέλαγος, και πιο συγκεκριμένα δήλωσε το εξής:
"Αυτό που θα έχω πάρει μαζί μου πίσω στην Αθήνα θα είναι ότι το Αιγαίο φυλάσεται. Και φυλάσεται κατά τρόπο ευγενικό, τρόπο ειρηνικό, αλλά πάντοτε ετοιμοπόλεμο."
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=10843