Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΛΑΒΩΘΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ!

Η Δημοκρατία λαβώθηκε θανάσιμα! Με αυτήν την ήπια σχετικά φράση, ξεκινώ σήμερα την κατάθεση των απόψεων μου! Τι άλλο θα μπορούσα να πω, σαν ακούω έναν Υπουργό, να δηλώνει στο MEGA, πως θα γίνει «Μακελειό», αν αποτολμήσει κανείς να πειράξει τον πρώην πρωθυπουργό, ‘ποινικά ή πολιτικά’!!! Και με ύφος απόλυτα σοβαρό, συμπληρώνει πως, ‘το δηλώνει κατηγορηματικά…θα γίνει μακελειό’!! Και πέραν των θεσμικών του ρόλων, αυτών του πολιτικού και του Υπουργού, είναι και ‘Συνταγματολόγος’! Δηλαδή ένας κατ΄ επάγγελμα υποστηρικτής του νόμου και θιασώτης της ευνομίας και της ευταξίας!!!

     Ακολούθως, ανέφερε πως δικαιούται να ομιλεί έτσι, ‘επειδή έχει το σχετικό δικαίωμα…’ και σε ερώτηση του δημοσιογράφου, «αυτά κ. Υπουργέ, σαν απειλή ακούγονται..», δόθηκε η απάντηση, ‘μην κάνετε τον αφελή, κ. Αναγνωστάκη’!!
     Η κουβέντα δημοσιογράφου και Υπουργού, γινόταν επί της υπόθεσης του φακέλου, που στάλθηκε στην Βουλή από τον εισαγγελέα Γ. Πεπόνη, ο οποίος κατά την έρευνά του περί της σκόπιμης και έντεχνης αύξησης του ελλείμματος το 2009, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, να κληθεί το ΔΝΤ και η Τρόικα, σκόνταψε σε πιθανές πολιτικές και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μεταξύ αυτών και του πρώην πρωθυπουργού!
     Και διερωτώμαι, άραγε, ο τόσο έμπειρος και κατ΄ επάγγελμα ανακριτικός λειτουργός της δικαιοσύνης, δημιούργησε από μόνος του δεδομένα(!), τέτοια μάλιστα, που να αγγίζουν μέχρι και τον πρώην πρωθυπουργό, ή αυτά υπάρχουν και άπτονται αρμοδιοτήτων δικαιοσύνης;
     Και σε κάθε περίπτωση, είναι άραγε σύνηθες στις δημοκρατίες, οι Υπουργοί να προκαταλαμβάνουν συμπεριφορές και να προδικάζουν κρίσεις, με απειλές, όπως, «θα γίνει μακελειό»;
     Είναι θεμιτό, λειτουργός της δημοκρατίας (υπουργός), να καπελώνει την ανεξάρτητη(!!) δικαιοσύνη, την ίδια την δημοκρατία και τον ύπατο θεσμό της, το κοινοβούλιο, καταθέτοντας σκεπτικά και την αξίωση άμεσης και καθολικής αποδοχής των, απειλώντας μάλιστα, ωσάν κοινός μακελάρης;
     Και συνεχίζω να διερωτώμαι. Είναι ή όχι αρμοδιότητα της Βουλής και έχουν το δικαίωμα οι Βουλευτές, να αποφασίζουν απερίσπαστοι, επί πολιτικών ή ποινικών ευθυνών ενός πολιτικού προσώπου, που κατά την άποψη ενός ανακριτικού υπαλλήλου της δικαιοσύνης, ενδέχεται να εμπίπτει σε διατάξεις του κοινού ή του ποινικού κώδικά; Και πως ερμηνεύετε/-ται η άμεση και ευθεία εκστόμιση μιας τέτοιας απειλής, ενός δηλαδή προαναγγελθέντος ‘εθνικού μακελειού’, αν αποτολμήσει κανείς να καταλογίσει ευθύνες, πολιτικές, ποινικές ή και αμφότερες, στον πρώην πρωθυπουργό; Είναι ή όχι, άμεση και ωμή παρέμβαση, στο έργο και στον ρόλο των θεσμικά ανεξάρτητων δημοκρατικών φορέων, όπως είναι το κοινοβούλιο και η δικαιοσύνη; Μήπως αυτό ακριβώς το έργο, έχει ξαναπαιχτεί και σήμερα ζούμε μια νέα version του; Σας ερωτώ, πρώτιστα σαν συνταγματολόγο και μετά σαν έναν κοινό νοήμονα συμπολίτη μου!
     Αν όχι, τότε τι νόημα έχει και που αποσκοπεί και στοχεύει, να επιδιώκετε σεις, να  προλάβετε αποφάσεις και να προβλέπετε με μεγάλη μάλιστα σιγουριά, πως αν αυτές δεν είναι αθωωτικές, θα προκληθεί μακελειό; Και αποτολμάτε να συμβουλεύετε και έντεχνα να επιδιώκετε να κατευθύνετε και σκέψεις προς μια αθωωτική ετυμηγορία, προκειμένου να αποφευχθεί ένα «εθνικό μακελειό»; Μήπως έχετε υπερβεί τα εσκαμμένα; Γιατί, δεν διανοούμαι να σκεφτώ, πως εν πλήρει συνηδείσι ενεργήσατε και με γνώση λόγου ομιλήσατε;
     Αυτό λοιπόν κατ΄εσας, λέγεται ‘Δημοκρατία’ και έτσι λειτουργούν οι ανεξάρτητοι θεσμοί στις Δημοκρατίες κ. Λοβέρδο; Ναι, αυτοί οι ανεξάρτητοι θεσμοί, της υπό εξάρτηση από την Τρόικα Ελλάδας, της χώρας με μια κοινωνία της εξαρτώμενης νοημοσύνης και της γενικευμένα επιβαλλόμενης αφέλειας!
    Μα σαν πολίτης, νοιώθω πως πρέπει να εκφρασθώ, θέλω να ακουσθώ και χαίρομαι να συνδιαλέγομαι με ανθρώπους του επιπέδου σας. Και την πρώτη κουβέντα που θα σας πω, θα είναι μια συμβουλή, «μην τολμήσετε ξανά να προσβάλλετε την νοημοσύνη μου»!
     Γιατί, έχω και εγώ το σχετικό δικαίωμα να σας προειδοποιήσω και εσείς την υποχρέωση να μην το παίζετε αφελής, πως αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, κατηγορηματικά σας δηλώνω, ‘πως πράγματι θα γίνει, πραγματικό μακελειό’! Και το δηλώνω με την αυτήν παρρησία, την ίδια αγαθή πρόθεση και αθώα διάθεση με εσάς, που πρώτος τολμήσατε να κάνετε την επίμαχη αυτή δήλωση, δημόσια στην TV! Και σαν τέτοια λόγια ξεστομίζω, ομολογώ και αποδέχομαι το προφανές, «εν πλήρει συνηδείσι δεν ενεργώ και ούτε με γνώση λόγου ομιλώ». Βρίσκομαι υπό την κατάληψη μένους και εν θυμώ
     Γιατί, αρκετά ανεχτήκαμε σαν λαός, να μας προσβάλλετε με απρέπειες και ασεβείς εκφράσεις, (μαλάκες, τσογλάνια, φασίστες, κ.λ.π) παρότι εμείς, απαξιώντας να ασχοληθούμε με κάποιους από εσάς, επιβεβαιώσαμε την ανωτερότητα μας και αποφύγαμε την αισχύνη που θα νοιώθαμε, αν σας συνεριζόμασταν σε αυτό το ολίσθημά σας! Και επί τη ευκαιρία, τα εντός παρενθέσεων, τα επιστρέφω όπου δει και δηλώνω πως ακριβώς με αυτά και άλλα παρόμοια λόγια θα στόλιζα μερικούς εξ υμών, αν δεν σεβόμουν τον εαυτόν μου και μόνο.  Κατάλαβες, κ. Υπουργέ!
     Γιατί, έχετε όλοι σας ξεφύγει αρκετά από το μέτρο και την λογική, εκλαμβάνοντας την ανοχή μας και παρερμηνεύοντας την αντοχή μας, σαν αποδοχή, είτε εσάς των ιδίων, είτε των αποφάσεων σας! Για κέρδος χρόνου, δεν θα εξηγήσω τα αυτονόητα, όσο δυσνόητα και αν σας φαίνονται! 
     Γιατί κάποτε, ανοίγαμε την TV, διαβάζαμε δηλώσεις ή παρακολουθούσαμε ομιλίες πολιτικών, για να διδαχθούμε την ευπρέπεια του λόγου και να συγκινηθούμε από το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας. Να εισπράξουμε από εκείνους τους πολιτικούς, κοινωνική ευσέβεια και ευπρέπεια, να διδαχθούμε δια του παραδείγματος, τον αυτοσεβασμό και τον ετεροσεβασμό, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα! Να κατανοήσουμε εν τοις πράγμασι, την ρήση των γονιών μας, ‘η τιμή τιμή δεν έχει και χαρά σ΄  ΄τον που την έχει’.  Μα σήμερα, σας παρακολουθούμε μόνο για να γελάσουμε, αφενός με το σκεπτικό που αναπτύσσετε/-ται όταν θαρρείτε πως επιχειρηματολογείτε και αφετέρου με την αργκό διάλεκτο που χρησιμοποιείτε/-ται! Αλλά αισθανόμαστε και το μεγάλο πολιτικό κενό και την έλλειψη εκείνων των άξιων και με αξίες ανδρών, σαν με τις απέλπιδες προσπάθειες σας, επιδιώκεται να μας πείσετε, «ποιος είναι ο μεταξύ σας λιγότερο μη τίμιος»!!! Περί εντιμότητας όμως, ουδείς λόγος!!! Εκεί καταντήσατε!!! Ψάχνεστε μεταξύ σας, για τον λιγότερο άτιμο!
     Γιατί, καταφέρατε, να υποχρεώσετε την Μέρκελ, να στείλει στην χώρα αυτή, τον Γερμανό Φούχτελ, για να μας σώσει από τους εδώ πατριώτες μας Χούφτεν!
     Γι αυτό και δυστυχώς, «η δημοκρατία λαβώθηκε θανάσιμα»! Και αν τα θύματα είμαστε εμείς οι πολίτες, οι θύτες σίγουρα και αναμφίβολα, είναι οι πολιτικοί αυτής της χώρας! Της χώρας, που ο ένας υπουργός της βρίζει κατ΄ επανάληψη και ανερυθρίαστα τους πολίτες της, ο άλλος δημόσια ανοιχτά και με θρασύτητα, σε ρόλο μακελάρη, απειλή με εθνικό μακελειό, ένας τρίτος, πρώην υπουργός, με νταηλίκι και τσαμπουκά, απαξιώνει τους θεσμικούς φορείς  και λειτουργούς της χώρας, κάποιος άλλος επιδεικτικά προκαλεί με τον δημόσιο λόγο του και δεν συνεχίζω, γιατί δεν θέλω να αποτελειώσω, την θανάσιμα λαβωμένη δημοκρατία μας! Αφήνω σε εσάς, να την αποτελειώσετε, δίδοντάς της και την χαριστική βολή!

Ρουσσάκης  Σαρ.  Πολυχρόνης
        (24 Ιαν. 2012)