Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Φωτό από την επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στην 95 ΑΔΤΕ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε τη Διοίκηση Άμυνας Νησιωτικού Συγκροτήματος Μεγίστης, όπου συνομίλησε με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, καθώς και με τους κατοίκους του Καστελόριζου, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε Στρατιωτικές Μονάδες της Δωδεκανήσου, σε φυλάκια και Στρατιωτικές Φρουρές ακριτικών νησιών.


Τον κ. Παναγιωτόπουλο, που διανυκτέρευσε στο Καστελλόριζο, συνόδευσαν: ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Διοικητής 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής.
Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Εδώ στο Καστελόριζο, στο νησιωτικό συγκρότημα της Μεγίστης, βρίσκεται η πύλη εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 


Από εδώ, λοιπόν, θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε  κατεύθυνση: Παρά τις εξοικονομήσεις δαπανών, που ήταν υποχρεωτικές για να μπορέσει  η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος παραμένουν και θα εξακολουθήσουν να είναι ο μεγάλος εγγυητής για την εθνική ασφάλεια, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα της χώρας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Και αυτό το οφείλουμε στις θυσίες του Ελληνικού λαού. Το οφείλουμε όμως πριν από όλα και πάνω από όλα στην απόλυτη προσήλωση στο καθήκον, στον επαγγελματισμό και στη φιλοπατρία όλων όσων υπηρετούν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Αξίζει δημόσιος έπαινος και αξίζουν ειλικρινή και εγκάρδια συγχαρητήρια σε όλους και σε όλες, από την ηγεσία, τους επιτελείς, τους διοικητές, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, μέχρι βεβαίως και στους απλούς οπλίτες, στους στρατεύσιμους, στα δικά μας τα παιδιά που είναι παρόντα παντού σε όλη την Ελληνική Επικράτεια  για να μπορούν έτσι να διασφαλίζουν αυτά τα μεγάλα αγαθά: την ασφάλεια, την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία. 
Ιδιαίτερα εδώ στα ακριτικά νησιά, στη μεθόριο, στον Έβρο, αλλά και στα μετόπισθεν, εκεί που λειτουργούν οι υπηρεσίες υποστήριξης, που είναι απαραίτητες για να μπορούν και όσοι είναι στην πρώτη γραμμή να φέρουν με επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους».
•Να σημειωθεί ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού διανυκτέρευσε στο Καστελόριζο, συνέχισε την περιοδεία του στις νήσους Στρογγύλη και Ρω.
http://kranosgr.blogspot.gr/2012/12/95_16.html