Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας: «Λαμπρό παράδειγμα Έλληνα Αξιωματικού ο Στρατηγός Βερίγος»


Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο Διοικητής του Β΄ΣΣ Αντιστράτηγος κ. Βερίγος Ζαχαρίας, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επαφών του, με την ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης της ηγεσίας του Β΄ΣΣ. 

Τον Στρατηγό υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος του υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια εκ μέρους του ιδίου, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην άσκηση των καθηκόντων του Β΄ΣΣ, οι σχηματισμοί του οποίου στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας αναπτύσσουν κοινωνικές δράσεις, βοηθώντας το έργο της πολιτικής προστασίας, σε έκτακτες καταστάσεις (δασοπυρόσβεση, αποστολές διάσωσης και έρευνας κ.ά.) Ο κ. Καραπαναγιωτίδης μετά το τέλος της επίσκεψης του Στρατηγού έκανε την εξής δήλωση:
«Με χαρά υποδέχομαι σήμερα τον Στρατηγό Βερίγο. Παλιός γνώριμος της Ημαθίας ο Στρατηγός, έχει βοηθήσει σημαντικά τον Νομό μας, τόσο ως διοικητής της ΙΜΠ, όσο και ως Ταξίαρχος της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών. Τον διαβεβαιώνω ότι στο δύσκολο και σημαντικό έργο που επιτελεί ο ίδιος και οι ανώτατοι, ανώτεροι, κατώτεροι αξιωματικοί και οι οπλίτες του Β΄ΣΣ, θα έχουν θερμό αρωγό, τόσο εμένα προσωπικά, όσο και τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο σημαντικός ρόλος που παίζει το Β΄ΣΣ, το οποίο φέρει το ένδοξο όνομα του Βασιλέως Φιλίππου του Β΄, στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και η σημαντική οικονομική συμβολή του στην τοπική μας οικονομία, αποτελούν τα κίνητρα  πίεσης εκ μέρους της ΠΚΜ προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, ώστε το Β΄ΣΣ να παραμείνει στη Βέροια και να συνεχίσει την 100χρονη ιστορία του. Εύχομαι λοιπόν το καλωσόρισες στον Στρατηγό Βερίγο, ο οποίος αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα Έλληνα Αξιωματικού, με μεγάλη καριέρα στις Ένοπλες μας Δυνάμεις και με μεγάλη εμπειρία στον χώρο των Καταδρομών».