Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αντγος Βερίγος: ΄Ο Στρατηγός Ευάγγελος Φλωράκης ήταν ένα τεράστιο ταμείο σοφίας, απλής και πρακτικής σκέψης' (Βίντεο)

Του Θεόδωρου Ελευθεριάδη
Ομιλία πραγματοποίησε, κηρύσσοντας την έναρξη των στρατιωτικών αγώνων "Φλωράκεια 2013" ο Διοικητής του Β΄ΣΣ Αντιστράτηγος κ. Βερίγος Ζαχαρίας. Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του επίτιμου αρχηγού του Β΄ΣΣ Ευαγγέλου Φλωράκη και των αξιωματικών που έπεσαν μαζί του στον βωμό του εθνικού καθήκοντος. Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιηθήκε επίσης στη μνήμη του πρώην διοικητή της Β΄ΜΚ Σεραφείμ Καλλέα...


και των ανδρών της Μοίρας που έπεσαν στο τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε τις Ειδικές Δυνάμεις και τη Νάουσα πριν από 15 χρόνια.
Ο Στρατηγός Βερίγος αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν τον Ελληνισμό τον Ιούλιο μήνα, όπως ήταν η εισβολή του Αττίλα στο νησί της Αφροδίτης, την μαρτυρική μεγαλόνησο Κύπρο στις 20 Ιουλίου του 197, αλλά και στον θάνατο του Στρατηγού Φλωράκη και των επιτελών του,  την ώρα του καθήκοντός, στις 10 Ιούλη του 1974 και στην τραγωδία του Μαρί, με τον θάνατο 13 αξιωματικών και πυροσβεστών, στην ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης'.
Συγκινημένος ο Σωματάρχης στάθηκε στην θυσία των παλικαριών της Α΄Μοίρας Καταδρομών και των ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων στις μάχες ενάντια σε "Αττίλα 1" και "Αττίλα 2" τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974.
Για τον Στρατηγό Φλωράκη, επίτιμο διοικητή του Β΄'ΣΣ  και αρχηγό ΓΕΕΦ είπε, μεταξύ άλλων: " Ο Στρατηγός Φλωράκης έπεσε την ώρα του καθήκοντος σε έναν τόπο που λάτρεψε και υπηρέτησε μέχρι την τελευταία του στιγμή, με όλο το πάθος που τον διέκρινε σε όλες του τις ενέργειες.
Υπήρξε ένα τεράστιο ταμείο σοφίας, απλής και πρακτικής σκέψης, εκφραστής των αρχαίων ιδανικών.
Έδειχνε ιδιαίτερα φροντίδα για τους μικρότερους συναδέλφους του. Μας φερόταν ως πατέρας, αδελφός και καλός συνάδελφος. Μας λείπει σήμερα ως ηγέτης, ως δάσκαλος. Αλλά η θυσία του δεν πήγε χαμένη. Άφησε παρακαταθήκη σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε, που εμείς οι νεώτεροι υποσχεθήκαμε ότι θα την τηρήσουμε".
 Ακολούθησε η έναρξη των αγώνων, στην οποία πολυνίκης υπήρξε η 1η Ταξιαρχία Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών, την οποία υπηρέτησε κατά το παρελθόν ο Στρατηγός Βερίγος ως Ταξίαρχος διοικητής της και ως προιστάμενος της διοικητής της ΙΜΠ.
 Δείτε video με όλη την  ομιλία του Στρατηγού Βερίγου.



http://kranosgr.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6724.html