Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Συμμετοχή του Συνδέσμου μας στη Συγκέντρωση με Θέμα "Τα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ. στη Σημερινή Πραγματικότητα"

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων  τάξεως 1980 (ΣΑΑ/ΣΣΕ80) εκπροσωπήθηκε με παρέμβαση στη συγκέντρωση με θέμα "Τα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ. στη Σημερινή Πραγματικότητα" που έγινε με πρωτοβουλία της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ στις 13-02-2011. 
Τα βασικά σημεία της παρέμβασης του προέδρου της προσωρινής ΔΕ του ΣΑΑ/ΣΣΕ80  , Παναγιώτη Μαλλή , ήταν :

" Απαιτούνται μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που θα χαρακτηρίζονται από ενότητα,  ευρηματικότητα και εμπνευσμένο σχεδιασμό,  ώστε να έχουμε βάσιμες ελπίδες διεκδίκησης των όσων μας έκλεψαν και να αποτρέψουμε την κλοπή και άλλων." .....
"Πιστεύουμε ότι μετά την εξυγίανση των Μετοχικών ταμείων των τριών κλάδων των ΕΔ, αυτά θα πρέπει να ενοποιηθούν σε ένα Ταμείο με κοινές υποχρεώσεις, κοινά δικαιώματα και κοινούς κοινωνικούς πόρους, το οποίο  θα αποδίδει σε κάθε μερισματούχο μέρισμα με μόνο κριτήριο το βαθμό (δηλαδή τις εισφορές που διαχρονικά έχει καταβάλει) και όχι τον κλάδο των ΕΔ από τον οποίο προέρχεται......"
"Οι σε βάρος μας επιθέσεις θα συνεχιστούν αφού είναι φυσικό εκείνοι που παρέδωσαν τη χώρα σε οικονομική κατοχή να εχθρεύονται, να επιτίθενται, να συκοφαντούν και να λοιδορούν με τα φερέφωνά τους όσους σκοπό της ζωής τους έθεσαν τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας."
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εισήγησης


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. 13/2/2011
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνάδελφοι
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων  τάξεως 1980 (ΣΑΑ/ΣΣΕ80) χαιρετίζει τη σημερινή πρωτοβουλία της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ  που αποσκοπεί αφενός μεν στην ενημέρωση για θέματα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αφετέρου δε στη διαμαρτυρία για την άδικη και συκοφαντική επίθεση σε βάρος του κύρους, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικοοικονομικής υπόστασης τόσο των εν ενεργεία στελεχών των Ε.Δ όσο και των αποστράτων.
Θα παρακαλούσα να φανταστείτε το εξής σενάριο:
Ξυπνάτε τη νύκτα και αντιλαμβάνεστε ότι κάποιοι προσπαθούν να κλέψουν το αυτοκίνητο σας. Διατηρείτε την ψυχραιμία σας  και αποφασίζετε να μην αντιδράσετε, να μη φωνάξετε και γενικά να μη προσπαθήσετε να σταματήσετε την κλοπή, όχι γιατί φοβάστε, αλλά γιατί η αντίδρασή σας πιθανόν να έχει σαν αποτέλεσμα την παράβαση συγκεκριμένων νόμων και διατάξεων όπως αυτή της περί ωρών κοινής ησυχίας. Άλλωστε δεν αρμόζει σε στρατιωτικούς να παραβαίνουν τους νόμους ή να κάνουν ενέργειες  που διαταράσσουν την ησυχία και την τάξη και δημιουργούν προβλήματα στους γείτονες.  Λέτε λοιπόν ότι , όπως πρέπει και αρμόζει σε νομοταγείς πολίτες, θα μεταβείτε την επομένη στην αστυνομία για να υποβάλετε αρμοδίως την προβλεπόμενη κατ΄ αγνώστων  μήνυση.
Μία τέτοια λοιπόν αντίδραση , εξωπραγματική και μάλλον απίθανο  να συμβεί στην πράξη, δεν μπορεί παρά να προκαλούσε το γέλιο  και να χαρακτηριζόταν από έναν αντικειμενικό παρατηρητή με τους πλέον απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Όμως η αντίδραση αυτή δεν πρέπει να μας εκπλήσσει και να μας ξενίζει καθόλου γιατί είναι απολύτως όμοια με τη μέχρι σήμερα αντίδρασή μας απέναντι στη διασπάθιση των περιουσιακών στοιχείων των μετοχικών μας ταμείων, απέναντι στη ληστρική περικοπή των συντάξεών μας καθώς και  των μισθών των εν ενεργεία συναδέλφων μας .
Δεν φωνάξαμε, δεν αντιδράσαμε, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων,  και απλά προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όλα εκείνα τα επιχειρήματα που θα αποδείξουν το δίκιο μας το οποίο θα διεκδικήσουμε με υπομνήματα στα αρμόδια υπουργεία και  με τυχόν μελλοντικές δικαστικές ενέργειες και πράξεις.
Όμως παραβλέπουμε το γεγονός ότι,  τα επιχειρήματά μας όσο λογικά και αν είναι, όση νομική βάση και αν έχουν, δεν μπορούν με τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε να έχουν πρακτικό αποτέλεσμα και να μας δικαιώσουν.
Και αυτό γιατί υποβάλλονται σε ανθρώπους που με την πολιτική τους και τις αποφάσεις τους  οδήγησαν τα μετοχικά μας ταμεία στην τραγική κατάσταση που είναι σήμερα, σε ανθρώπους που ως εντολοδόχοι οικονομικών συμφερόντων  δεν εξετάζουν το αν έχουμε δίκιο, δεν θα ακούσουν ούτε θα διαβάσουν τα επιχειρήματά μας, αλλά εφάρμοσαν και θα εφαρμόσουν οριζόντιες περικοπές των εισοδημάτων μας για να εξυπηρετηθούν τα χρέη που εκείνοι δημιούργησαν.
Απαιτούνται συνεπώς μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που θα χαρακτηρίζονται από ενότητα,  ευρηματικότητα και εμπνευσμένο σχεδιασμό,  ώστε να έχουμε βάσιμες ελπίδες διεκδίκησης των όσων μας έκλεψαν και να αποτρέψουμε την κλοπή και άλλων.
Η κοινή όμως δράση προϋποθέτει πίστη σε κοινές αρχές αλλά και ύπαρξη καθαρών και συγκεκριμένων απόψεων σε κρίσιμα θέματα, τα οποία  πιθανόν στο μέλλον να δημιουργήσουν τριβές και να διασπάσουν την ενότητα ή ακόμα και να εμποδίσουν την υιοθέτηση κοινής στρατηγικής.
Ειδικότερα λοιπόν για τα θέματα του Μετοχικού Ταμείου  Στρατού, η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος μας βρίσκει σύμφωνους μόνο στην περίπτωση που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδίδει στο ΜΤΣ πόρους ανάλογους ώστε να λειτουργεί το σύστημα ανταποδοτικά.
Σε διαφορετική περίπτωση θα  Πρέπει να επιδιωχθεί η εφαρμογή του άρθρου 27 του ν. 1911/1990, που προβλέπει το διαχωρισμό του Μετοχικού Ταμείου Στρατού σε δύο αυτοτελή Ταμεία, ένα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ένα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Επίσης πιστεύουμε ότι μετά την εξυγίανση των Μετοχικών ταμείων των τριών κλάδων των ΕΔ, αυτά θα πρέπει να ενοποιηθούν σε ένα Ταμείο με κοινές υποχρεώσεις, κοινά δικαιώματα και κοινούς κοινωνικούς πόρους, το οποίο  θα αποδίδει σε κάθε μερισματούχο μέρισμα με μόνο κριτήριο το βαθμό (δηλαδή τις εισφορές που διαχρονικά έχει καταβάλει) και όχι τον κλάδο των ΕΔ από τον οποίο προέρχεται.
Σε ότι αφορά στην προσπάθεια απαξίωσης των Ε.Δ. και μείωσης του κύρους τους με δημοσιεύματα που και στον πλέον ανυποψίαστο δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι κατευθυνόμενα, όπως είδαμε και βιώσαμε τους τελευταίους μήνες, προτείνουμε οργανωμένη και μαζική αντίδραση.
Συγκεκριμένα πιστεύουμε ότι η αντίκρουση των δημοσιευμάτων που δημιουργούν εσκεμμένα ψευδείς εντυπώσεις, με άρθρα που προσπαθούν με λογικά επιχειρήματα να αναδείξουν την αλήθεια, μικρά μόνο έως μηδενικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.
Αντίθετα αν ενώσουμε τη δύναμη τη δική μας και των οικογενειών μας ως πολίτες αλλά και ως καταναλωτές, ίσως καταφέρουμε να επιφέρουμε σημαντικότερα πλήγματα στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Μπορούμε να μποϋκοτάρουμε τόσο τις εφημερίδες στις οποίες γράφονται τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα όσο και τα προϊόντα που διαφημίζονται και αποτελούν χορηγούς των εκπομπών του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης όπου συμμετέχουν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι.
Αυτό μπορεί να γίνει με κατευθύνσεις που θα εκδοθούν και θα αναρτηθούν σε όλους τους δικτυακούς τόπους των συνδέσμων μας ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι εταιρίες – χορηγοί ώστε να γνωρίζουν και αυτές ότι η διαφήμισή τους μέσω των εκπομπών των συγκεκριμένων δημοσιογράφων θα έχει αρνητικό και όχι θετικό αποτέλεσμα σε πολλές χιλιάδες καταναλωτών.
Αγαπητοί συνάδελφοι έχουμε τη δύναμη και οφείλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντά μας και τα συμφέροντα των εν ενεργεία συναδέλφων μας,  που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι φιμωμένοι και αδύναμοι να αντιδράσουν σε όσα έγιναν ή σχεδιάζονται να γίνουν σε βάρος τους.  
Οι σε βάρος μας επιθέσεις θα συνεχιστούν αφού είναι φυσικό εκείνοι που παρέδωσαν τη χώρα σε οικονομική κατοχή να εχθρεύονται, να επιτίθενται, να συκοφαντούν και να λοιδορούν με τα φερέφωνά τους όσους σκοπό της ζωής τους έθεσαν τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας.