Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Απονομή του πράσινου μπερέ στους καταδρομείς του ΤΠΕΝ της Β΄ΜΚΔ.

Παρουσία του Στρατηγού Διοικητού της 1ης ΜΠ Υπγου κ. Βερίγου Ζαχαρία, του διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νάουσας κ. Μπόλου, του διοικητή της ΠΥΝ κ. Παλαμούτη και δεκάδων γονέων, συγγενών και φίλων, έγινε το πρωί της Παρασκευής 17ης Ιουνίου η απονομή των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς  του ΤΠΕΝ της Β΄ΜΚΔ.
 Πριν την απονομή του μπερέ, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη μέρους των αντικειμένων στα οποία εκπαιδεύτηκαν οι νέοι καταδρομείς, η οποία και περιλάμβανε : Ασκήσεις Ακριβείας, Ασκήσεις Σωματικής Αγωγής Ειδικών Δυνάμεων, Ασκήσεις Αυτοάμυνας, Αναρρίχηση και Καταρρίχηση σε βράχο ύψους 35μ. και τέλος Ασκήσεις Αμέσου Αντιδράσεως Περιπόλου.

Συγκινητικές στιγμές στην απονομή του μπερέ από γονείς και συγγενείς των νέων καταδρομέων, οι οποίοι  υπηρέτησαν και οι ίδιοι τη θητεία τους στις Καταδρομές.

Στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση που παρέχουν οι Ειδικές Δυνάμεις στους στρατεύσιμους καταδρομείς μας αναφέρθηκαν ο διοικητής της Β΄ΜΚΔ Ανχης(ΠΒ) κ. Συρμόπουλος Γεώργιος, καθώς και ο Μέραρχος της ΙΜΠ Υπγος κ. Βερίγος, ο οποίος προέρχεται και αυτός από τις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού.

«Άντρες παραλάβαμε τους γιούς σας και άνδρες θα σας τους παραδώσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός, σε προτροπή παρευρισκόμενης  μητέρας να προσέχουν τα «αγγελούδια» τους!! 

Κοινή εκτίμηση όλων φυσικά είναι ότι το επίπεδο εκπαίδευσης, αλλά και το αξιόμαχο της Β΄ΜΚΔ παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα του ελληνικού στρατεύματος, ενώ αποτελεί ένα σημαντικό πνεύμονα για την τοπική οικονομία και φυσικά δεν είναι λίγοι οι νεαροί από τη Νάουσα και τις όμορες περιοχές που υπηρετούν τη θητεία τους κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Στις αρχές Ιουλίου η Μοίρα θα φιλοξενήσει για μια ακόμη χρονιά τα «Φλωράκεια», τους στρατιωτικούς αγώνες προς τιμή του Στρατηγού Ευάγγελου Φλωράκη, που έπεσε στο καθήκον , σε αεροπορικό δυστύχημα στη διάρκεια ασκήσεων, τον Ιούλη του 2002, ως αρχηγός του ΓΕΕΦ στην Κύπρο.







http://eleytheriadhs.blogspot.com/2011/06/blog-post_8535.html