Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής υποστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος

Η "αλλαγή φρουράς" στην διοίκηση της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου», όπου ο υποστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος, παρέλαβε την διοίκηση της 1ης Μεραρχίας από τον υποστράτηγο Ιωάννη Κεχαγιά, ο οποίος μετατέθηκε στην διοίκηση του Α΄ Σ.Σ., στην Κοζάνη.http://www.laosver.gr/news/local/30923.html

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του διοικητή του Β΄ Σ.Σ. αντιστράτηγου Θεόκλητου Ρουσάκη, καθώς και των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών που υπάγονται στην 1η Μεραρχία, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης οι ιερείς Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής, Αρχιμ. Παλαμάς Κυριλλίδης και πρωτοπρ. Χρήστος Βαρελάς έψαλλαν δέηση.

Τόσο ο παραδίδων, όσο και ο παραλαμβάνων διοικητής της 1ης Μεραρχίας αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στην μαχητικότητα των αξιωματικών και οπλιτών του Σχηματισμού και ο μεν υποστράτηγος Ιωάννης Κεχαγιάς ευχαρίστησε για την συνεργασία που υπήρξε με τα στελέχη της Μεραρχίας το διάστημα που την διοίκησε, ενώ ο υποστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος ευχήθηκε να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία που προϋπήρχε.

Μεταξύ των παρισταμένων στην τελετή ήταν η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο Διευθυντής της Α.Δ. Ημαθίας Αστ/κος Δ/ντης Δημήτριος Παπαχρήστου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Πύραρχος Διονύσης Συντίλας, ο διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ., που εδρεύει στο Πανόραμα της Βέροιας, Αστ/κος Δ/ντης Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης, απόστρατοι, καθώς και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας, δεδομένου ότι ο νέος διοικητής της Μεραρχίας έλκει την καταγωγή του από το νομό Λασιθίου της Κρήτης.